Angajatii implicati genereaza un profit cu 24% mai mare pentru companii

25 iunie 2007

Daca inca nu stiati ca un angajat implicat iti aduce castig, din mai multe puncte de vedere, acum e certitudine: studiile au demonstrat-o! Pluri Consultants, partener strategic al Hewitt, a implementat in Romania studiul de implicare Best Employers derulat la nivel mondial de Hewitt Associates International, companie cu peste 60 de ani de experienta in domeniul resurselor umane.

 

Studiul de implicare a fost realizat in 2006/2007 in Europa Centrala si de Est in zece tari: Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Turcia, Polonia, Romania si Rusia. Aproape 90.000 de angajati si 1.800 de manageri si-au impartasit punctul de vedere cu privire la locul lor de munca, iar specialistii de resurse umane din 504 companii au furnizat informatii despre practicile si politicile lor. Liderul incontestabil al Studiului Cei mai buni Angajatori din Europa Centrala si de Est este cea mai cunoscuta companie de IT din lume, Microsoft.

 

Potrivit studiului Best Employers mediatizat de revista Biz- partener media exclusiv,cei mai buni angajatori genereaza un profit cu 24% mai mare pentru actionari decat celelalte companii. Diferenta este data de: corectitudinea fata de angajati, abilitatea de a inspira oamenii si recunoasterea si recompensarea performantelor remarcabile, gradul ridicat de incredere in acestia si satisfactia oferita de liderii companiei.

 

Printre factorii care ar determina cresteri ale implicarii angajatilor semnificative sunt revizuirea si completarea planurilor de beneficii financiare si non-financiare (30%), punerea la dispozitia angajatilor a unor reale oportunitati de dezvoltare a carierei (29%) si imbunatatirea metodelor de valorizare in cadrul companiei (28%).

 

Tot din studiu reiese ca numai unul din 3 angajati din esantionul studiat crede ca este corect platit in functie de rezultatele sale si tot unul din 3 angajati crede ca in actualul loc de munca este corect platit in comparatie cu alte posibile locuri de munca. Acest lucru explica in mare masura deciziile multor angajati de a-si schimba locul de munca pentru promisiunea unui salariu superior.

 

O alta concluzie a studiului este ca 62% dintre participanti nu se pot imagina in conditiile de a munci mai mult de un an in cadrul organizatiilor din care fac parte si numai 19% dintre ei plaseaza locul de munca actual pe o pozitie superioara fata de alte posibile companii pentru care ar putea sa lucreze.

 

 Razboiul talentelor in Europa Centrala si de Est

Specialistii din resurse umane avertizeaza companiile si managerii ca vor fi dezamagiti de performanta daca vor esua in a tine pasul cu modificarea rapida a factorilor motivationali ai angajatilor intr-o Uniune Europeana aflata in extindere. Atitudinile angajatilor se schimba, devin tot mai constienti de propriile valori; de asemenea, dorinta de mobilitate a crescut: 47% dintre angajati cred ca le-ar fi usor sa isi gaseasca un nou loc de munca daca il parasesc pe cel actual, in timp ce alti 33% considera ca este posibil, cu toate ca ar trebui sa faca efort. Doar 8% au declarat ca le-ar fi teama sa isi caute un nou job.

 

83% dintre profesionistii din HR, care lucreaza in companiile cu un ritm accelerat de crestere din regiune, considera ca, in urmatorii 3-5 ani, atragerea si motivarea de noi oameni va deveni cea mai semnificativa problema cu care se vor confrunta, optiune cu care 71% dintre lideri sunt de acord. Cele mai mari „lupte” se vor da pentru profesionistii cu abilitati de leadership, vanzari sau din domeniul tehnic.

Revista Biz

 

 

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro