Analize Biochimie | vino pentru un set la Synlab

9 martie 2023

Analize de biochimie sunt esentiale pentru diagnosticul si monitorizarea starii de sanatate a unei persoane. Acestea implica masurarea nivelurilor de substante chimice din sange si sunt utilizate pentru a evalua functionarea organelor interne, a sistemului endocrin si a metabolismului.

Printre cele mai comune analize de biochimie se numara:

Glicemia - masoara nivelul de zahar din sange si este folosita pentru a depista diabetul si alte tulburari ale metabolismului glucozei.
analize biochimie
Colesterolul - masoara nivelul de grasimi din sange si este utilizata pentru a evalua riscul de boli cardiovasculare.

Trigliceridele - masoara nivelul de grasimi din sange si sunt utilizate pentru a evalua riscul de boli cardiovasculare si pentru a monitoriza tratamentul pentru trigliceridele ridicate.

Creatinina - masoara nivelul de creatinina din sange si este utilizata pentru a evalua functia rinichilor.

AST si ALT - masoara nivelul de enzime hepatice si sunt utilizate pentru a evalua functia ficatului.

Bilirubina - masoara nivelul de bilirubina din sange si este utilizata pentru a evalua functia ficatului si pentru a detecta anumite tulburari ale sangelui, cum ar fi anemia hemolitica.

Electrolitii - masoara nivelul de electroliti din sange, cum ar fi sodiul, potasiul si calciul si sunt utilizate pentru a evalua echilibrul hidroelectrolitic al corpului.

Analizele de biochimie pot fi efectuate in cadrul unui examen medical de rutina sau ca parte a investigatiilor pentru diferite afectiuni. Acestea pot fi efectuate si pentru a monitoriza tratamentele pentru diverse boli sau pentru a evalua progresul unei afectiuni.

Urmati instructiunile medicului!

Pentru a obtine rezultate precise ale analizelor de biochimie, este important ca pacientii sa urmeze instructiunile medicului cu privire la pregatirea pentru testare.

Pentru a obtine rezultate precise ale analizelor de biochimie, este important ca pacientii sa urmeze instructiunile medicului cu privire la pregatirea pentru testare. De obicei, pacientii trebuie sa fie in post, sa evite consumul de alimente si bauturi pentru o perioada specifica de timp inainte de a efectua testele.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Analize Biochimie | vino pentru un set la Synlab

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro