Analiză ZF. Big Mac Index, un indicator bun şi pentru inflaţie, nu doar pentru puterea de cumpărare? Preţul unui sendviş Big Mac de la McDonald’s a ajuns 15,65 lei la începutul lui 2024, cu 27% mai mult decât în urmă cu un an. Inflaţia anunţată oficial de INS a scăzut sub 7%

12 februarie 2024

Un sendviş Big Mac costa la începutul acestui an în România 15,65 de lei, cu 27,1% mai mult decât în ianuarie 2023, arată calcu­lele ZF realizate pe baza datelor oferite de publicaţia The Economist, care analizează de mai bine de 30 de ani preţul acestui produs fanion în reţeaua de restaurante de tip fast-food McDonald’s. Faţă de 2019, ultimul an de normalitate înainte de pandemie, război la graniţă şi inflaţie record, scumpirea e de aproape 70%.

Acest articol publicat in categoria "Revista Presei" poate fi citit integral in "Ziarul Financiar".
Click aici pentru vizualiza articolul integral articolul - "Analiză ZF. Big Mac Index, un indicator bun şi pentru inflaţie, nu doar pentru puterea de cumpărare? Preţul unui sendviş Big Mac de la McDonald’s a ajuns 15,65 lei la începutul lui 2024, cu 27% mai mult decât în urmă cu un an. Inflaţia anunţată oficial de INS a scăzut sub 7%".

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro