Amazon investighează angajați suspectați de luare de mită

Categorie: Pe scurt

Amazon a demarat anchete după ce a a primit mai multe sesizări care indicau situații în care anjații companiei au luat mită pentru a divulga date confidențiale despre vânzări.

O serie de vânzători care folosesc platforma online Amazon pentru a-și vinde produsele au fost lăsați să-și șteargă comentariile negative lăsate de clienți. Mai mult, o serie de utilizatori au putut să își restaureze conturile șterse pe motive de nerespectare a termenilor și condițiilor platformei. Pentru aceste tratamente preferențiale, „comisioanele” percepute variau între 80 și 2.000 USD.

Conform Wall Street Journal practicile acestea aveau un caracter pronunțat în China.

Amazon a luat o poziție oficială în acest caz spunând că nu tolerează astfel de comportamente și practici. A fost demarată o anchetă pentru a determina și sancționa vinovații. În același timp, reprezentanții Amazon spun că acest tip de comportament încalcă toate legile etice ale companiei.

Ancheta vizează și vânzătorii activi pe platforma Amazon care au recurs la astfel de practici pentru a beneficia de tratamente preferențiale.

Wall Street Journal identifică și modul în care vânzătorii Amazon au putut să ia legătura cu angajații pentru a obține avantaje. Serviciul de mesagerie WeChat, dezvoltat în China a facilitat comunicarea dintre părțile implicate.

Foto: footwearnews.com


Alte articole