Alte simptome ale infectarii cu noul coronavirus, anuntate de specialisti

Categorie: Comunicate de presa

Covid-19 a dat lumea peste cap si continua sa fie o prezenta de speriat, desi masurile de siguranta nu mai sunt atat de stricte. Nici populatia nu pare sa mai fie atat de speriata de riscul infectarii. Recent insa specialistii au anuntat si alte simptome ce tradeaza se pare infectarea cu acest virus.

Conform portalului de stiri Botosaneanul.ro 3 noi simptome sunt trecute pe lista intocmita de Agentia Americana de Protectie a Sanatatii: congestie nazala, greata, diaree. Acestea sunt o completare pentru tabloul clinic cunoscut pana acum: febra, tuse, frisoane, dificultati de respiratie, oboseala, precum si durerile musculare, dureri de cap, pierderi de miros, gust, dar si dureri in gat.

O lista in continua actualizare

Raman neschimbate aspectele deja cunoscute si anume ca cei care au luat virusul incep sa dezvolte simptome in decurs de 2 pana la 14 zile. Ce se schimba este doar lista de simptome, actualizata pe masura ce sunt analizate datele bolnavilor confirmati.

Nu este obligatorie manifestarea tuturor simptomelor; sunt cazuri ce prezinta combinatie de stari, in functie de severitatea bolii. Totul depinde de la caz la caz.

Preventia inainte de toate

Botosani spre exemplu este pe locul 5 in tara in ceea ce priveste numarul de infectari. Ramane in atentia publicului Suceava, cu cele mai multe cazuri, de peste 3000, o lista ce se actualizeaza constant si creste numarul celor declarati infectati cu noul coronavirus. In acelasi top sunt si Muncipiul Bucuresti si judetele Brasov si Vrancea.

Preventia este testul la care populatia este supusa. Chiar daca masurile autoritatilor au fost relaxate, asta nu inseamna ca pericolul a trecut. Suntem predispusi la infectare intracomunitara si numai preventia poate ajuta in acest moment.

O declaratie recenta a lui Raed Arafat ar trebui sa fie un semnal de alarma. Conform aceleiasi surse, botosaneanul.ro, secretarul de stat in Ministerul de Interne ar fi declarat ca medicii vor ajunge sa selecteze pacientii, acestia ajungand sa decida cine ramane in viata si cine nu. Un astfel de scenariu a existat in tarile grav afectate de coronavirus, Spania sau Italia.

Din pacate sunt si romani care nu cred si prin sfidarea regulilor vor ajunge sa afecteze si pe cei care au comportament civic corect.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Alte simptome ale infectarii cu noul coronavirus, anuntate de specialisti


Alte articole