Allview: o firmă românească ce nu ar trebui trecută cu vederea

11 martie 2020

Brand-ul Allview este deținut de compania românească Visual Fan. Aceasta a fost înființată în 2002 de către Lucian Peticilă, iar de atunci activează în această zonă, a electronicelor. A fost prima companie românească care să dezvolte un smartphone și o tabletă, iar device-urile acestei companii se vând în peste 20 de țări din Europa.


Smartphone-urile Allview sunt fabricate în China de către diverși parteneri OEM. Allview a fost, în 2015, a treia companie producătoare de telefoane din România, după Samsung și Huawei. La sfârșitul anului 2016, Allview a înregistrat o cifră de afaceri de 68.2 milioane de euro.

În 2017, compania a lansat primul lor smartphone cu asistent virtual ce suportă și limba română, numit AVI. Acest smartphone a fost Allview X4 Infinity. Un an mai târziu, în 2018, a fost lansat Allview X5 Soul, primul lor smartphone cu colțuri rotunjite și cameră duală. Majoritatea își aduc aminte de brand-ul Allview și îl asociază cu cel mai subțire telefon din lume, compania fiind responsabilă pentru Allview X2 Soul care, la momentul lansării, a reprezentat unul dintre cele mai subțiri smartphone-uri prezente pe piață, măsurând undeva la 5 milimetri grosime. Un alt lucru pentru care compania este recunoscută este raportul excelent calitate-preț al dispozitivelor sale, iar cum aceasta continuă dezvoltarea, de curând au lansat un nou model de smartphone, Allview V4 Viper Pro.

emag telefoane Allview

eMAG telefoane Allview

Acesta a fost lansat în ianuarie. Este un smartphone dual sim ce vine cu Android 9 Pie. Are un display IPS LCD de 6.8 inch, cu o rezoluție de 1352 x 640 pixeli, fiind un telefon destul de mare. Are un procesor quad-core Cortex, o memorie RAM de 2 GB și o memorie internă de 32 GB.

Design-ul este unul modern și atrage prin faptul că poziția camerei pentru selfie este una laterală, în colțul din dreapta-sus al telefonului. Este vorba despre o cameră foto pentru selfie-uri de 8 megapixeli. În ceea ce privește camera foto principală, este una duală, cu un senzor de 13 megapixeli și unul VGA, ce permit captură bokeh.

Senzorul de amprentă este poziționat pe spatele telefonului. Are slot de card, mufă Jack 3.5 mm, dar și conectivitate 4G. Bateria este una de 3500 mAh, ce ar trebui să suporte o zi cu utilizare medie a telefonului.

Nu este neapărat un telefon foarte puternic, cu performanțe impresionante, dar având în vedere mărimea ecranului, design-ul și prețul, este un telefon chiar foarte bun pentru persoanele ce nu doresc să plătească enorm de mulți bani pe device-uri. Prețul acestui telefon nu este unul deloc mare, după cum ne-a obișnuit Allview, costând undeva la 800 de lei.

Allview are pe piață diverse modele de tablete, smartphone-uri, accesorii și chiar televizoare, fiind o companie a cărei produse nu trebuie trecute cu vederea.  Are atât modele de smartphone-uri cu performanțe ridicate la prețuri mult mai mici comparativ cu alte brand-uri de pe piață, dar și modele de smartphone-uri pentru persoanele mai puțin pretențioase, la unele dintre cele mai mici prețuri disponibile pe piață.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro