Președintele-fondator al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Alin Burcea, candidează pentru un nou mandat la conducerea asociației, alegerile pentru funcția de președinte și pentru Consiliul Director având loc pe 12 aprilie. Prin programul său de candidat, Alin Burcea le propune membrilor creșterea reputației asociației, o serie de modificări legislative pentru îmbunătățirea activității agențiilor de turism, a imaginii turismului românesc și a României pe harta turismului internațional fiind prioritățile sale în următorii doi ani.
“Forța și imaginea ANAT pot să crească, îmi doresc ca asociația să își recapete puterea care i se cuvine în industria turismului și o serie de modificări legislative pe care le gândim de mai multă vreme să fie accelerate în următoarea perioadă. Se simte nevoia modificării Ordonanței de Urgență nr. 2/2018, care ne guvernează activitatea, după ce pandemia ne-a arătat limitele ei, se simte nevoia apariției unor fonduri de garantare pentru situații de faliment a companiilor aeriene ori agențiilor de turism, astfel încât pasagerii și turiștii să își recupereze integral banii. De mai multă vreme atrag atenția că bugetul pentru promovarea României, aflat la un nivel similar unei companii, este insuficient pentru realizarea unor campanii eficiente”, declară Alin Burcea, CEO Paralela45 și candidat la Președinția ANAT pentru perioada 2024-2026
Programul său de canditat grupează priorități legislative în opinia operatorilor din turism, dar și propuneri pentru eficientizarea cheltuirii fondurilor publice din domeniu:
Alin Burcea a creat Asociația Națională a Agențiilor de Turism, alături de alți operatori din turism, în 1990, la puțin timp după înființarea propriei agenții de turism, Paralela45, pe 5 aprilie 1990, cu exact 34 de ani în urmă. A fost constant implicat în activitatea asociației, multe dintre proiectele ANAT pentru industria turismului, cum ar fi măsurile de sprijin financiar în pandemie, schema de minimis pentru incoming, purtând semnătura sa.
În perioada 2000-2002 a fost secretar de stat în Ministerul Turismului, fiind implicat în procesul de privatizare integrală în turism, legea privind domeniul schiabil, legea privind comercializarea pachetelor de servicii turistice, și în programe precum Domeniul schiabil Predeal – Azuga, “Superschi în Carpați”, “Litoralul pentru toți”, “Copiii Soarelui”.
Alin Burcea este absolvent al Facultății de Turism din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a urmat cursuri de specializare în turism în Israel, Grecia şi România, iar din 2007 este doctor în turism de afaceri, fiind autorul primei lucrări din România cu tema “Turismul de afaceri în România”.
Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro