Afla mai multe detalii despre procedura de drenaj limfatic

17 martie 2023

Ce este drenaj limfatic?

Drenaj limfatic este o forma de masaj terapeutic care are ca scop imbunatatirea circulatiei limfatice din corpul uman. Acesta este un procedeu non-invaziv, in care terapeutul utilizeaza o serie de miscari ritmice si usoare pentru a ajuta la evacuarea fluidelor limfatice din tesuturile moi ale corpului.
drenaj limfatic
Fluidul limfatic este o substanta alba laptoasa care circula prin sistemul limfatic si joaca un rol important in eliminarea deseurilor si a toxinelor din corp. Drenajul limfatic este util in tratamentul afectiunilor care implica o acumulare excesiva de lichide limfatice, precum edemele si limfedemele, si poate fi util si in cazul unor afectiuni inflamatorii cronice, precum artrita si fibromialgia.

Cum se efectueaza?

Procedura de drenaj limfatic poate fi efectuata manual sau cu ajutorul unui dispozitiv specializat. O sesiune tipica de drenaj limfatic dureaza intre 30 si 60 de minute si consta intr-un set de miscari ritmice si usoare, care includ miscari de impingere si tractiune, presiune usoara si rotatie a membrelor. Aceste miscari sunt concepute pentru a ajuta la imbunatatirea fluxului limfatic si la reducerea inflamatiei si a durerei.
drenaj limfatic
In timpul sesiunii de drenaj limfatic, terapeutul va lucra pe zonele afectate de acumularea de lichide limfatice, cum ar fi membrele inferioare, abdomenul sau bratele. De obicei, este necesar sa se efectueze mai multe sesiuni de drenaj limfatic pentru a obtine rezultate optime. Pacientii care sufera de afectiuni cronice sau de limfedeme pot avea nevoie de sesiuni regulate de drenaj limfatic pentru a-si mentine starea de sanatate.

Exista mai multe beneficii ale drenajului limfatic. In plus fata de imbunatatirea circulatiei limfatice, aceasta tehnica poate ajuta la reducerea umflaturilor si a edemelor, la ameliorarea durerii si a tensiunii musculare si la reducerea inflamatiei si a rigiditatii articulare. De asemenea, drenajul limfatic poate ajuta la imbunatatirea functiei sistemului imunitar prin eliminarea toxinelor din organism.

Este important sa mentionam ca drenajul limfatic este o tehnica sigura si non-invaziva, dar nu este recomandat pentru toata lumea.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Afla mai multe detalii despre procedura de drenaj limfatic

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro