“Reinventarea construcţiilor în România” prin cea de-a treia ...

6 septembrie 2010

Având în vedere schimbările continue din sectorul proiectelor de dezvoltare durabilă, specialiştii români din construcţii, arhitecţi, proiectanţi, ingineri, dezvoltatori şi firme de construcţii au acum oportunitatea să obţină recunoaştere internaţională a lucrărilor pe care le vor înscrie în competiţie şi să cunoască cei mai renumiţi arhitecţi din lume. Proiectele pot fi înscrise online pe siteul www.holcimawards.org până la data de 23 martie 2011. Obiectivul principal al competiţiei Holcim Awards este de a stimula dezvoltarea construcţiilor durabile, prin premierea unor proiecte şi viziuni care răspund la cele mai eficiente necesităţi şi provocări ecologice, de mediu şi sociale.

În cadrul primelor două ediţii ale Holcim Awards, România a participat la competiţie cu circa 50 de proiecte înscrise, dintre acestea 9 fiind acceptate în faza europeană, dar niciunul nu a câştigat premii.

În timpul conferinţei de presă de astăzi, invitaţii au prezentat stadiul actual al construcţiilor durabile la nivel mondial şi în România în mod special, subliniind avantajele schimbării modalităţilor în care se derulează proiectele de construcţii, astfel încât să garanteze ridicarea standardelor de viaţă.

„Zona Balcanilor a demonstrat că deÅ£ine oportunităţi remarcabile de a progresa semnificativ în dezvoltarea construcÅ£iilor durabile. Fiecare proiect ar trebui să cerceteze în profunzime efectele pe care le va avea în ceea ce priveÅŸte egalitatea socială, calitatea mediului, progresul economic, precum ÅŸi a impactului estetic ÅŸi local. ÃŽn România, probleme precum reindustrilizarea, dezvoltarea urbană rapidă, degradarea mediului, presiunile fiscale ÅŸi creÅŸterea costurilor cu energia au devenit cele mai importante pentru viitorul sectorului construcÅ£iilor, aÅŸa cum s-a văzut ÅŸi la conferinÅ£a de astăzi”, ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - “Reinventarea construcÅ£iilor în România” prin cea de-a treia ...

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro