Printre pasiunile pe care le puteti dezvolta si, care va pot crea multa bucurie, dar totodata un mediu relaxant fara a face un mare efort se numara acvaristica. Pestii sunt niste fiinte tacute, insa fascinante, ce vor colora un colt al casei dumneavoastra. Pentru a beneficia de o oaza de liniste in camera de zi sau in camera de studiu, nu e nevoie sa faceti mari investitii; natura va ofera mare parte din tot ce va trebuie intr-un acvariu primitor si fascinant, trebuie sa va folositi doar de imaginatie si un pic de ambitie. Din pacate, in Romania iubitorii de pestii exotici sunt putini in comparatie cu Occidentul, unde majoritatea au un mic colt de natura in propria locuinta, un refugiu unde se pot regasi dupa o zi grea de munca sau un mijloc de relaxare si meditatie. Un mic paradis, care ne poate oferi foarte multe posibilitati, iar rezultatele, de obicei, sunt spectaculoase. Acvaristica iti ofera posibilitatea sa iti depasesti limitele imaginatiei si creativitatii, iti ofera posibilitatea crearii propriului colt de natura, in care tu esti arhitectul unui mic “oras†acvatic. Este hobby-ul perfect, din pacate putini pot sa vada in realitate un bazin populat si decorat care te poate cuceri in prima secunda, putini au reusit sa isi construiasca un colt din natura exotica. Pestii au uimit intotdeauna prin culorile minunate si formele deosebite pe care le au. Adesea, oamenii opteaza pentru speciile viu colorate sau pentru cele cu forme si „ volanase †deosebite. Dar chiar daca e greu de crezut pestii exotici au si personalitate, dincolo de aparentele frumos colorate. La prima vedere pare sa fie un hobby costisitor, care necesita timp si o situatie financiara buna; din contra asta este si partea frumoasa la aceasta pasiune, iti poate oferi o varietate mare de posibilitati, cel mai important este sa gasesti documentatia necesara si un indrumator bun ca sa iti poti gasi populatia perfecta pentru tine.
Sa spunem ca primul acvariu reprezinta primul pas in lumea minunata a acvaristicii. Problemele apar atunci cand majoritatea nu se informeaza inainte de a face acest pas; din aceasta cauza apar esecurile, in urma esecurilor multi renunta inainte sa vada acest hobby in adevarata sa splendoare. Cei mai multi se grabesc, merg la magazinele de specialitate, cumpara un acvariu si cate doi pesti din fiecare specie pe care o poate gasi, de obicei din exemplarele viu colorate si voalate. Primul acvariu, de obicei, este suprapopulat, plin de viata, acvariul mic, plin de specii incompatibile. Asa se intampla si datorita inconstientei cu care vanzatorii baga pe gat incepatorilor produsele lor cu scopul de a face profit, indiferenta lor poate duce la o pierdere a intregii populatii de pesti. Dar nu-i putem invinovati nici pe ei, de aceea inainte sa mergeti la un magazin de acvaristica incercati sa va documentati, sa intrati in lumea virtuala a pestilor exotici, sa cunoasteti primii pasi pe care trebuie sa ii urmati, sa aveti un inceput cat mai promitator si lipsit de esec.
Cand este vorba sa-ti amenajezi un astfel de acvariu, lucrul de care ai nevoie cel mai mult si nu poti sa-l cumperi de la magazin este rabdarea. Viata pestilor tai depinde de stabilitatea micului ecosistem din acvariu, aceasta stabilitate nu o obtii peste noapte indiferent de cat echipament ti-ai cumparat sau de cati bani investesti in el. Daca te grabesti, va trebui apoi sa consumi o gramada de timp si bani pentru a corecta conditiile de viata ale pestilor, iar atunci acvariul tau nu va mai fi un motiv de bucurie, ci unul de stres.
» Preluat de pe LivePr.ro - Acvaristica ca si pasiune
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro