Actiunea apei in instalatiile industriale si modalitati de control

Categorie: Comunicate de presa

Apa este considerata ”sangele” oricarei instalatii industriale. Cunoscand faptul ca apa este cea mai buna solutie pentru diverse statii industriale, ar trebui intervenit in patru arii de control al acestui fluid: controlul coroziunii, al scalarii, al puritatii microbiologice si controlul murdariei si resturilor generale.

Coroziunea este deteriorarea metalului in sistem. Apa este un solvent universal care dizolva totul si avand suficient timp la dispozitie, chiar va face acest lucru. In contact cu apa, metalul rugineste. In timp ce coroziunea nu poate fi oprita in totalitate, aceasta poate fi incetinita. Obiectivul tratarii apei este de a minimiza efectul coroziunii. Mai multe produse diferite inhiba coroziunea, iar testele regulate efectuate pentru a evalua nivelul ingredientelor active din apa, pot asigura eficienta maxima.

Urmatoarea pe lista este scalarea. Aceasta are loc atunci cand solidele dizolvate in apa ies din solutie si se depun pe suprafetele instalatiei, actionand ca izolatie. Si nu, aceasta izolatie nu este una buna, motiv pentru care exista tot felul de antiscalanti care se folosesc cu succes.

Murdaria microbiana inseamna alge, ciuperci, bacterii si mucegaiuri care au doua scopuri in viata lor: sa manance si sa se inmulteasca. Lipsa unui eficient control microbian creste nivelul de coroziune si scalare in orice sistem. Exista produse microbiocide care pot fi folosite pentru a ucide populatiile de microbi din sistemele industriale prin care trece apa.

Controlul murdariei si a reziduurilor este extrem de important. Acumularea particulelor de murdarie va creste nivelul de coroziune, va creste depunerile si va oferi microbilor un mediu prielnic pentru inmultire. Dispersantii pot fi de folos, insa poate fi necesara si o abordare mecanica prin utilizarea unui filtru. Cu cat filtrul actioneaza mai intens, cu atat mai curat va fi sistemul, iar cu cat acesta este mai curat, cu atat va fi mai usor de tratat.

Antiscalant pentru membrana de osmoza inversa sau filtre, ori diverse solutii pentru buna functionare a sistemului de osmoza inversa industriala | hidroinstal.ro

antiscalant pentru membrana de osmoza inversa

Indiferent ca doriti antiscalant pentru membrana de osmoza inversa sau filtre, ori diverse solutii pentru buna functionare a sistemului de osmoza inversa industriala, accesati cu incredere http://www.hidroinstal.ro/! Aici veti putea comanda produsele care va intereseaza, dar veti putea si sa discutati cu specialisti ce va pot oferi sfaturi pe care sa le aplicati pentru functionarea optima a sistemului detinut!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Actiunea apei in instalatiile industriale si modalitati de control


Alte articole