Accesorii de inspiratie bizantina, in tendinte

Categorie: Comunicate de presa

Cu toate ca accesoriile de inspiratie bizantina au aparut de ceva timp ca trend in marile capitale ale modei din intreaga lume, sezonul de toamna cred ca o sa fie cel care o sa le faca sa le apreciem la adevarata valoare. Un colier greu cu pietre semipretioase o sa mearga perfect peste o rochie sau impodobind un pulover din material crosetat.

Vrei sa ridici o tinuta classy, imbatranita din umbra in care a bagat-o vremurile moderne? Atunci poti sa incerci accesoriile de inspiratie bizantina care cuceresc orasul. Sunt masive, impunatoare si transmit un mesaj istoric demn de popoarele migratoare ale secolului al IV-lea.

Ca femei in pas cu moda, trebuie sa incercam sa ne ducem stilul vintage la un alt nivel, iar aceste bijuterii pot fi primul pas. Perioada bizantina poate sa te inspire pentru un look luxos si in nici un caz antic. Adevarul Online va prezinta cateva accesorii de inspiratie bizantina in tendinte, precum si istoria din spatele acestora:

Istoria artei bizantine

Deoarece bijuteriile sunt o arta, am cautat putin in cartile de istorie si astfel am aflat ca Imperiul Bizantin – despre care mi s-a vorbit de nenumarate ori la liceu in orele de istorie, rusine sa imi fie ca am uitat – s-a dezvoltat pe o perioada lunga de timp, incepand cu anul 476 si incheiand cu 1453.

Arta bizantina a fost puternic influentata de arta Greciei antice, iar principalul ei scop era acela de a evolua, fata de arta clasica, estetica formelor. Aceasta dorea sa emotioneze si sa aiba un impact, de obicei cu influente crestine, inaltand fiinta spre lucrurile divine.

Podoabele din acea perioada erau definite printr-o structura a materialului destul de complicata, piese ce erau ornate cu pietre pretioase, aur si perle. 

Bijuterii si ornamente bizantine

Bijuteriile bizantine reflecta mult mai multe stiluri, de la cele grecesti, la cele romane si chiar orientale. Atat femeile, cat si barbatii in vremea respectiva purtau ornamente masive, coliere, inele si brose din aur, bijutierii fiind cunoscuti pentru procesul de emailare sau smaltuire. Acest stil a fost importat din Persia si in scurt timp a cucerit intreaga Europa intre secolele al IX-lea si al XI-lea.

Pentru a ne apropia de secolul prezent, trebuie sa facem referire si la colectia Chanel pre-toamn. Designerul Karl Lagerfeld a imbinat spectaculos influenta podoabelor bizantine cu cele usor boeme, intruchipand tinute luxoase si accesibile.

Incontestabil, bijuteriile de influenta bizantina aduc o doza de opulenta chiar si celei mai simple tinute: blugi, bluza din matase si o pereche de pantofi cu toc inalt.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Accesorii de inspiratie bizantina, in tendinte


Alte articole