700.000 de romani au ales sa-si petreaca concediul in statiuni civilizate cu servicii omenesti

4 septembrie 2008

Aproape 700.000 de romani au plecat in strainatate in sezonul estival din acest an, cu peste 25% mai multi decat in 2007, asta in conditiile in care strainii ne ocolesc (din nou!). Acestia au ajuns in numar de doar 100.000 pe litoralul romanesc, afirma presedintele ANAT, Dragos Anastasiu. Topul destinatiilor a ramas Grecia, urmata de Bulgaria si Turcia. "Ne aflăm la incheierea unui sezon estival bun, care a fost caracterizat de o crestere, in special pe out-going (plecări in străinătate, n.r.), pe segmentul zborurilor charter. Dacă in topul destinatiilor s-a aflat tot Grecia, la fel ca in ultimii ani, cea mai mare crestere a fost inregistrată de Turcia, destinatia pe care au marsat multi operatori. Destinatia numărul 1 a Turciei a fost regiunea Antalya. De asemenea, Bulgaria a rămas o destinatie solicitată", a precizat presedintele ANAT in cadrul conferintei de presa sustinuta astazi. Făcand un top estimativ al destinatiilor externe, apreciem că peste 250.000 de turisti au ales Grecia, 150.000 au ales Bulgaria, cel putin 130.000 dintre turisti au mers in vacantă in Turcia, 70.000 in Spania, apoi in Tunisia circa 50.000 si alti 20.000 de turisti in Egipt", a afirmat Dragos Anastasiu.

         

Romanii fug la mare, in week-end, pe canicula!

In ceea ce priveste turismul intern, problema care rămane o reprezintă serviciile din tară si in special pe litoral. Potrivit presedintelui ANAT, pe litoralul romanesc s-a constatat o tendintă de scădere a numărului de innoptări pe cap de turist, de la sase la patru zile, din cauză că există o crestere semnificativă in week-end. Această concentrare pe week-end este o mare problemă, in opinia lui Anastasiu.

"Intre hoteluri s-a creat o oarecare diferentiere. Numai prin servicii de calitate putem spori numărul de clienti. Cat priveste litoralul romanesc, constatăm cu tristete cu autoritătile au făcut eforturi prea mici in vederea promovării. Avem incă probleme cu spatiile verzi, curătenia, locurile de parcare, cainii vagabonzi", a atentiont presedintele ANAT.

Dragos Anastasiu a afirmat că, atat timp cat sezonul turistic pe litoral nu se va intinde din aprilie si pană in octombrie, problemele nu se vor rezolva.
          
La mare valurile au urcat vanzarile cu 5% pana la 20% fata de anul trecut, reprezentantii ANAT precizand ca nu dispun inca de cifrele exacte.

Presedintele, Dragos Anastasiu, s-a declarat nemultumit de eforturile autoritatilor locale de pe litoral in ceea ce priveste promovarea. "Suntem mahniti si indignati de eforturile autoritatilor in ceea ce priveste promovarea, deoarece acestea nu se implica in multe probleme, pe care noi le consideram simple, cum ar fi cainii vagabonzi, spatiile verzi sau lacurile", a precizat Anastasiu.
          

  
Oficilaii ANAT  declara ca in ceea ce priveste turismul intern la nivelul intregii tari numarul de turisti s-a majorat cu 5-10%.
 

STATISTICA
Patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) a realizat în 2007 o cifră de afaceri cumulată de 4,45 miliarde lei, adică aproximativ 1,25 miliarde euro, iar turismul si serviciile de "calitate" promovat in tara, a incasat o cifra record de 350 milioane euro!

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro