Lemnul este un material cu care se poate lucra foarte ușor, este versatil, iar cu tehnicile și accesoriile potrivite se poate transforma în structuri complexe. Pentru ca aceste structuri complexe, cum ar fi casele sau alte clădiri să fie trainice este nevoie de asumarea unor măsuri de precauție. Fiecare proiect are particularitățile sale, așa că o analiză atentă în urma căreia să se determine necesarul de materiale este o fază vitală de parcurs înainte de începerea propriu-zisă a construcției.
Pentru a atinge performanțele de durabilitate și rezistență pe care le dorim de la construcția finalizată, este foarte importantă determinarea tipurilor de elemente de fixare pentru structuri din lemn. Acestea sunt extrem de importante deoarece vor fi responsabile pentru legarea tuturor elementelor construcției. Așadar, trebuie avute în vedere câteva aspecte esențiale.
Aceste elemente de fixare pentru structuri din lemn sunt disponibile într-o varietate de forme și dimensiuni, astfel încât să poată fi adaptate cu ușurință cerințelor structurii. Elementele sunt din oțel și vor lega elementele structurii oferindu-le o rezistență sporită la cutremur, vânt puternic sau alte acțiuni mecanice.
Sistemele de fixare trebuie să constituie o soluție integrată, prevăzută, concepută și dezvoltată în faza de proiectare a structurii. Pentru conceperea unei structuri eficiente va fi nevoie de o serie de calcule complexe care să ia în considerare încărcăturile și forțele care acționează în fiecare punct al structurii. Este o muncă minuțioasă deoarece omiterea unui singur element de fixare poate compromite întreaga construcție.
Este foarte important să fie asigurată compatibilitatea între elementele de fixare, suprafață și protecția împotriva coroziunii. Dacă soluția de protecție împotriva coroziunii nu este una compatibilă cu lemnul, poate compromite structura, pe termen mediu și lung.
În mod obișnuit, pe șantier se mai produc o serie de greșeli care pot afecta eficacitatea structurii. De exemplu, în faza de montare a instalațiilor, unele elemente din lemn vor fi găurite pentru traseul țevilor și a cablurilor. Aceste operațiuni pot afecta continuitate încărcărilor calculate și validate în faza de proiect.
Proprietățile lemnului trebuie susținute de caracteristicile elementelor de fixare pentru a se obține o construcție finală solidă și durabilă. Așadar, în faza de proiectare trebuie prevăzută și această sincronizare. În caz contrar, durabilitatea structurii și rezistența acesteia la acțiunile mecanice externe, vor fi afectate.
Elementele de fixare moderne au evoluat odată cu nevoile la care trebuiau să răspundă structurile din lemn. Odată cu satisfacerea acestor nevoi se obține și o creștere importantă în durabilitate față de utilizarea metodelor tradiționale de fixare bazate pe cuie.
Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro