5 indicii care îți arată că ai descoperit cel mai rentabil împrumut rapid

13 decembrie 2021

În momentul în care cauți o soluție financiară pentru planurile tale, este important să cântărești cu mare atenție atât avantajele, cât și dezavantajele pe care ți le-ar putea aduce. Întreaga „operațiune” poate fi mult mai ușoară decât ți-ai putea imagina, dacă iei în calcul următoarele sfaturi pe care ți le-am pregătit.

Primul indiciu: dobânda

Un prim pas esențial vizează găsirea unui dobânzi cât mai scăzute, care îți poate oferi garanția unei rate lejere, astfel încât creditul rapid pentru care optezi să nu creeze o presiune prea mare asupra bugetului tău lunar.

Pe piața IFN-urilor există fel de fel de oferte. De exemplu, poți alege inclusiv un împrumut rapid cu 0 dobândă. Mai precis, ai putea profita de un astfel de avantaj dacă te afli la prima creditare de acest tip, dar și dacă, după încheierea contractului de credit, respecți cu strictețe graficul de rambursare. Cu alte cuvinte, nu trebuie să depășești data scadentă, întrucât „pedeapsa” va fi pe măsură. La creditul tău se vor adăuga dobânzi și taxe penalizatoare mari, DAE (Dobânda Anuală Efectivă) trecând chiar și de 7.500 la sută. De asemenea, poți opta și pentru o nouă soluție financiară pentru care vei fi scutit de dobândă în prima parte a perioadei de rambursare, fiind vorba, de regulă, despre prima lună.

Împrumutul este însoțit de costuri puțină sau reduse

Un alt pas important constă în verificarea tuturor condițiilor de creditare stabilite de către IFN-uri. Pentru a avea siguranța că alegi un împrumut rentabil, nu este suficient să te limitezi doar la găsirea unei dobânzi reduse, ci trebuie să analizezi tuoate costurile suplimentare.

  1. Află care sunt comisioanele pe care va trebui să le plătești, fie la începutul perioadei de creditare, fie pe parcursul acesteia. În funcție de IFN, te poți aștepta de la comisioane pentru acordarea creditului rapid până la unele pentru rescadențare, respectiv modificarea datei scadente, sau pentru refinanțare. Pe lista mai pot fi incluse taxele percepute pentru retragerea banilor sau pentru administrarea împrumutului rapid.
  2. Anumite IFN-uri îți oferă posibilitatea de a obține creditul rapid la domiciliu. Interesează-te dacă pentru un astfel de serviciu va trebui să o scoți bani în plus din buzunar.
  3. Nu uita de DAE, respectiv Dobânda Anuală Efectivă, care îți arată, în procente, costul total al împrumutului tău. Bineînțeles, este de preferat ca nivelul DAE să fie cât mai mic.
  4. Fă o trecere în revistă și a costurilor pe care poți risca să le plătești la un moment dat, cum ar fi, de exemplu, dobânzile penalizatoare.

Rambursarea nu îți dă bătăi de cap

Valoarea maximă a unui credit rapid diferă de la IFN la IFN. Multe dintre instituțiile financiare nebancare acordă împrumuturi care nu depășesc 4.000 de lei, caz în care vei avea posibilitatea de a plăti datoria într-un interval scurt, respectiv în câteva săptămâni sau, poate, luni. Alte IFN-uri ridică plafonul de creditare chiar și până la 40.000 de lei, permițându-ți rambursarea în până la cinci ani.

Alegerea perioadei de rambursare necesită o atenție destul de mare. Dacă optezi pentru un interval scurt, însă nu reușești să îți respecți angajamentele asumate, te vei trezi înglodat în datorii foarte mari, întrucât costurile unui credit rapid le depășesc lejer pe cele aferente unui împrumut bancar. În paralel, o perioadă mai lungă de rambursare vine cu dezavantajul unui credit care adună dobânzi și comisioane pentru o perioadă mai lungă de timp. Important este că perioada de rambursare să fie aleasă ținând cont de posibilitățile tale financiare pe termen scurt, mediu și lung, astfel încât să nu riști să ajungi în situația de a nu-ți mai achita ratele.

Cu Sortter identifici o soluție financiară bună

Știai că poți descoperi cel mai bun credit rapid fără a pierde ore în șir căutând ofertele de finanțare pe zeci de site-uri ale IFN-urilor? Accesează gratuit, de pe calculator sau telefon, platforma de comparare Sortter, care te va ajuta să identifici, în doar câteva minute, o soluție de creditare avantajoasă pentru nevoile tale.

Tu stabilești regulile „jocului”: introdu suma pe care îți propui să o împrumuți și perioada în care îți permiți rambursarea. Mai apoi, vei avea acces, într-un mod util, ordonat și transparent, la informații de bază despre credite rapide disponibile pe piața financiară. Analizând nivelul dobânzilor, al comisioanelor, dar și celelalte condiții de creditare, vei putea compara ofertele prezentate, urmând să o alegi pe cea mai rentabilă.

Calculatorul nostru de credite îți „răspunde” la toate întrebările

Sortter te ajută și cu un calculator de credite, pe care îl poți utiliza gratuit. Acesta îți oferă avantajul de a afla în detaliu toate informațiile financiare despre un anumit împrumut rapid, astfel că nivelul DAE, valoarea dobânzii și a ratei nu vor mai fi un secret pentru tine. Având la dispoziție detalii concrete, vei putea alege în cunoștință de cauză un credit avantajos.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro