4 sfaturi pentru a gestiona eficient și durabil o criză financiară personală

2 noiembrie 2020

În contextul actual, stabilitatea și predictibilitatea finanțelor personale sunt într-un echilibru fragil. O serie de factori pot interveni brusc cu impact negativ asupra stilului de viață. Unii dintre acești factori pot fi controlați, dar o altă parte țin de realitatea economică.

Pe de-o parte, cheltuielile excesive și supraîndatorarea sunt cele mai frecvente capcane în care cade marea majoritate a oamenilor. Pe de altă parte, o scădere bruscă a veniturilor poate amenința stabilitatea financiară a gospodăriei. Indiferent de situație, de cumulul de factori care a dus la incapacitatea de a acoperi cheltuielile, există soluții care pot fi adoptate pentru remedierea situației. În același timp,  este recomandat o schimbare a comportamentului financiar astfel încât asemenea situații să fie evitate pe viitor.

O abordare sistematică a problemei, analiza cauzei, intervenția promptă asupra lor și explorarea soluțiilor „de viitor” sunt pașii de urmat pentru o remediere durabilă situației financiare personale.

Determinarea cauzei

În primul rând, trebuie identificată cauza sau cauzele care au determinat problemele financiare. Dacă este vorba de o scădere a veniturilor, atunci lucrurile sunt destul de clare. Totuși, cauzele pot fi mult mai profunde și să își aibă sursa într-un comportament financiar iresponsabil perpetuat pe o perioadă extinsă de timp. Supraîndatorarea și cheltuirea peste mijloace este cel mai frecvent factor care duce la degradarea situației financiare personale.

Creșterea sau reglarea veniturilor

În cazul în care cheltuielile depășesc veniturile, este necesară o creștere a acestora din urmă. Dacă nu este posibilă creșterea, stabilizarea ar fi o soluție pentru a putea avea predictibilitate. Odată ce venitul este stabil, se poate face un plan pentru acoperirea cheltuielilor majore și presante. În cazul în care este găsită o sursă pentru creșterea veniturilor, aceasta ar trebui menținută și după acoperirea datoriei, iar surplusul să fie direcționat către un cont de economii.

Reducerea cheltuielilor

În momentul în care se instalează criza financiară personală, este esențială o reacție rapidă asupra cheltuielilor. Aici este nevoie de o analiză a cheltuielilor lunare și reducerea celor neesențiale, cel puțin pentru o perioadă. De cele mai multe ori, în această etapă apar „revelațiile” în ceea ce privește cheltuielile inutile, sau neesențiale și proporția pe care o iau acestea din bugetul lunar al gospodăriei. De cele mai multe ori, dacă se face o analiză extinsă, se observă că aceste cheltuieli au o tendință de creștere.

Găsirea unei surse rapide de finanțare

Soluțiile de mai sus sunt eficiente pe termen mediu și lung. Ar trebui adoptate într-un comportament financiar sănătos și sustenabil. Dar când nevoia de lichidități este una urgentă există metode pentru a obține o finanțare rapidă. De exemplu, un serviciu de amanet mașini în București poate fi o soluție de urgență care ar asigura capitalul necesar pentru depășirea crizei.  O astfel de variantă poate fi explorată în momentul în care situația o impune.

Chiar dacă o finanțare rapidă poate salva situația, este recomandată adoptarea unui comportament preventiv, astfel încât să nu se ajungă la astfel de soluții de ultim resort.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro