3 obiceiuri înainte de somn care te vor ajuta să dormi mai bine

10 mai 2022

Menținerea unei rutine de somn consecvente este esențială pentru a obține o noapte de odihnă bună. Aceasta nu numai că vă asigură un somn bun, dar facilitează și revenirea pe drumul cel bun în dimineața următoare. O rutină de somn bună începe înainte de a merge la culcare, iar acest lucru începe prin a vă asigura că aveți obiceiurile de somn potrivite înainte de culcare.

Aceste obiceiuri vă vor ajuta să dormiți mai bine și sunt, prin urmare, un bun început pentru o dimineață sănătoasă și productivă. De asemenea, un mic ajutor pentru persoanele private de odihnă eficientă ar fi alegerea unui topper potrivit pentru patul lor. Alegeți un topper pentru saltea pus la dispoziția dvs., care să vă placă, pentru că veți sfârși adesea prin a dormi pe el pentru o perioadă lungă de timp. În plus, este o idee bună să cumpărați unul care să se potrivească așternuturilor dvs. de pat.

Hidratarea este importantă

În timp ce majoritatea oamenilor s-ar mulțumi cu un pahar de apă sau o doză de cofeină dimineața, pentru cei care au probleme cu somnul, hidratarea este esențială. De fapt, un studiu a constatat că cei care au băut cea mai multă apă înainte de culcare au avut șanse semnificativ mai mari de a dormi bine decât cei care au băut cel mai puțin.

Acest lucru poate fi obținut atât prin consumul de apă suficientă, cât și prin consumul acesteia în cantitățile potrivite. De asemenea, merită să ne amintim că apa este cea mai bună băutură pentru a dormi, deoarece este o substanță diuretică naturală. Acest lucru înseamnă că este posibil să vă treziți dacă nu beți suficientă apă.

Închideți ușa dormitorului și opriți dispozitivele electronice înainte de culcare

Poate părea o prostie, dar să ții ușa dormitorului închisă este de fapt unul dintre cele mai importante obiceiuri de dinaintea somnului pe care le poți avea. Este un lucru simplu, dar o diferență uriașă se poate întâmpla atunci când faci acest lucru. Unele tulburări de somn sunt declanșate de anumiți factori de mediu, cum ar fi lumina puternică a soarelui sau zgomotele de afară. Închizând ușa de la dormitor, previi în mod activ ca acest lucru să se întâmple și, prin urmare, previi dezvoltarea unei tulburări de somn.

Există câteva dispozitive electronice care sunt de fapt concepute pentru a vă ține treaz, cum ar fi laptopurile, smartphone-urile și televizoarele. Motivul pentru care aceste dispozitive sunt concepute să vă țină treaz este că sunt conectate la patul dumneavoastră.

Creați un mediu de somn confortabil

Ar trebui să dormiți la un unghi de aproximativ 30 de grade față de partea în care răsare soarele. Acest lucru îi va permite corpului tău să înceapă ziua în mod corespunzător, eliminând toxinele din fluxul sangvin și promovând o mișcare sănătoasă a intestinului. Ar trebui să dormiți pe partea dreaptă, astfel încât corpul dvs. să fie perpendicular pe saltea. Alegerea de saltele pentru pat este un pas important pentru a preveni un somn prost sau chiar posibile dureri de spate. Aveți la dispoziție o gamă variată de saltea pat, fiecare având beneficii diferite asupra corpului tău.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro