Utilizatori revoltati dupa ce Instagram a sters milioane de conturi

Categorie: IT & C

Instagram a anuntat saptamana trecuta ca va sterge conturile false si pe cele catalogate drept spam. Un expert in social-media a speculat ca in jur de 10 milioane de conturi vor fi sterse, ceea ce va crea revolta in randul utilizatorilor.

Planul Instagram a fost pus in aplicare in decursul acestei saptamani. In timp ce Instagram a inceput sa stearga conturile  care nu respecta termenii si conditiile companiei, utilizatorii priveau neputinciosi la scaderea numarului urmaritorilor.

Cea mai mare pierdere a fost raportata de un utilizator care sustine scaderea cu peste 100.000 de urmaritori in doar cateva zile. Dupa ce mai multi utilizatori si-au exprimat nemultumirea pe contul oficial Instagram, a luat nastere o campanie pentru a nu mai urmari contul companiei. In 24 de ore, numarul urmaritorilor Instagram a scazut cu 30%.

Instagram a mentionat miercuri prin intermediul blog-ului ca vor fi sterse doar conturile care nu respecta regulile companiei, ceea ce poate duce la o scadere in ceea ce priveste numarul urmaritorilor, dar cu toate acestea ” nu ar trebui sa fie afectat angajamentul utilizatorilor care dau like si care comenteaza postarile”.

Odata cu revoltarea utilizatorilor, au inceput sa apara tot felul de zvonuri. Multi utilizatori au distribuit postari false care par a fi adaugate de pe contul oficial Instagram care afirma ca Instagram sterge aleatoriu conturi, daca acestea nu folosesc hashtag-ul #confirmFanaccount.

Cu toate acestea, sunt si utilizatori care sustin masura radicala luata de Instagram.

Sursa: Business Insider / Foto: The Next Web

 


Alte articole

Adauga comentariu