Un startup din SUA se pregateste sa lanseze curse cu avioane electrice in urmatorii 10 ani

Categorie: Pe scurt

In urmatorul deceniu am pute asista la primul zbor electric intre Paris si Londra, daca planurile unui startup american primesc unda verde de la autoritati, dar si intentii de cooperare din partea companiilor aeriene.

Wright Electric a scris pe blogul companiei ca a purtat discutii cu o serie de companii aeriene carora le-a prezentat conceptul de avion de 150 de locuri cu propulsie electrica pe care il pregatesc. Avionul urmeaza sa aiba o autonomie de aproape 500 de km, iar Wright Electric lasa de inteles ca a ajuns intr-o faza avansata a discutiilor cu o companie aeriana activa in Europa.

Conform BBC, compania aeriana interesata de proiectul americanilor de la Wright Electric, pare sa fie EasyJet despre care se spune ca si-ar fi manifestat interesul pentru noua tehnologie.

Avioanele electrice ar insemna zboruri mult mai ieftine datorita eliminarii combustibilului. De asemenea, avioanele electrice vor fi mai silentioase decat cele de acum.

Obiectivul Wright Electric este ca, in urmatorii 20 de ani sa reuseasca sa converteasca toate zborurile scurte pe avioane electrice, ceea ce ar reprezenta 30% din numarul total de zboruri inregistrate la nivel global.

Cei de la Weight Electric vor avea o concurenta serioasa pe aceasta nisa. Gigantul Airbus a dezvoltat deja un avion electric cu doua locuri in 2014, iar acum si-a anuntat intentia de a construi un avion cu 90 de locuri pentru zboruri pe distante scurte.


Alte articole

Adauga comentariu