Un curier ajunge unul dintre cei mai bogati oameni din China

Categorie: Pe scurt

Curieratul este o afacere in plina expansiune in China care a generat o categorie de miliardari cu averi cumulate care ajung la echivalentul a 47 de miliarde $. Wang Wei, fondatorul S.F. Express, cea mai mare firma de curierat din China, a devenit al treilea cel mai bogat om din tara, dupa ce compania sa a fost listata la bursa.

Compania a fost fondata de Wei in anii 1990, moment in care legile chineze acordau drepturi de manipulare a coletelor si a corespondentei postei nationale. În acest context, Wei a actionat la limita legii intre China si Hong Kong timp de 16 ani, pana cand s-a produs o oarecare liberalizare a pietei care a permis aparitia si altor companii concurente postei nationale.

Listarea la bursa a fost un succes pentru S.F. Express si pentru Wei. Cresterea cu 59% a actiunilor l-au propulsat pe miliardarul chinez pozitii importante in Indexul Miliardarilor al Bloomberg.

Wang Wei, alaturi de alti cinci fondatori de firme de curierat au o avere cumulata de 47 de miliarde $.

Acest boom al serviciilor de curierat se datoreaza dezvoltarii rapide a comertului electronic, al carui motor in China este Alibaba Holding Group Ltd.


Alte articole

Adauga comentariu