Tehnologie germana inovatoare: compania ThyssenKrupp inventeaza un nou tip de lifturi

2 decembrie 2014

Gigantul european afirma ca inventia sa va revolutiona arhitectura moderna si noile lifturi vor reprezenta cu siguranta o parte importanta a structurii fiecarei constructii a viitorului. Tehnologia inovatoare va permite existenta mai multor cabine pe acelasi ax, precum si posibilitatea acestora de a se deplasa atat pe verticala, cat si pe orizontala.

Astfel, timpii de asteptare a liftului s-ar putea reduce, o noua cabina fiind disponibila la fiecare 30 de secunde. De asemenea, designul cladirilor nu va mai fi supus niciunor restrictii, deoarece blocul central de sustinere a cabinelor de lift – un element obligatoriu al constructiilor din prezent – nu va mai fi necesar. Proprietarii cladirilor vor avea mai mult loc disponibil pentru apartamente, birouri sau camere pentru alte scopuri.

Elementul-cheie necesar pentru inventia revolutionara este un motor liniar, adaptat de ThyssenKrupp pornind de la cel folosit la trenul Transrapid cu levitatie magnetica din Shanghai, realizat in colaborare cu Siemens. Compania a precizat ca fiecare cabina de lift ar avea nevoie de un singur motor, atat pentru deplasarea pe verticala, cat si pe orizontala.

Ascensoarele se vor deplasa intr-un circuit inchis, iar numarul acestora va fi suplimentat in functie de dimensiunea constructiei, astfel incat timpii de asteptare sa fie cat mai redusi posibil. Fiecare cabina va putea sa se opreasca in mod independent, permitandu-le pasagerilor sa intre si sa iasa din lift in siguranta.

Reprezentantii ThyssenKrupp au declarat ca lifturile din prezent vor fi schimbate aproape in totalitate, cabinele actionate prin cabluri fiind inlocuite cu tehnologie Maglev, bazata pe campuri electromagnetice. De asemenea, prin utilizarea de materiale din fibre de carbon, mult mai usoare, combinata cu un numar mai mare de cabine, spatiul necesar pentru lifturile viitorului ar putea fi chiar mai mic cu 50% decat sistemele actuale.

Noile lifturi ar putea fi introduse in constructiile moderne inca din anul 2016, au declarat purtatorii de cuvant ai companiei, conform publicatiei RT.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro