Smarphone-urile devin dispozitivele preferate ale jucătorilor cazinourilor online din România

Categorie: Pe scurt

Ultimii ani au dus la o mutare a jocurilor de noroc din spațiul fizic, în online. Odată ce prezența online a cazinourilor a devenit una pregnantă, un al doilea val al migrației, care se manifestă în prezent este către dispozitivele mobile. Smartphone-urile și tabletele au luat locul PC-urilor pentru pariuri sportive și jocuri de noroc.

România este una dintre țările de top la nivel global în ceea ce privește infrastructura de internet și, implicit vitezele. Odată cu dezvoltarea acestei infrastructuri, internetul a devenit din ce în ce mai accesibil. Într-o primă fază, conexiunile la internet „fixe” au cunoscut o dezvoltare majoră care a venit și cu un set de costuri accesibile. Într-o a doua fază, odată cu apariția și dezvoltarea smartphone-urilor, conexiunile mobile au devenit o prioritate. Mai mult, conexiunile mobile trebuiau să ofere viteze similare cu cele „fixe”. Operatorii au răspuns cererii, au construit infrastructura, iar acum conectarea de pe mobil este într-o creștere susținută. Astfel, conform unui sondaj recent, conexiunile mobile de bandă largă au crescut semnificativ, respectiv cu 15% față de perioada similară a anului precedent, ajungând la 14,8 milioane, în timp ce conexiunile fixe au avut o creștere moderată, de 5%.

Accesibilitatea crescută către conexiuni la internet de pe smartphone a dus la orientarea comportamentului utilizatorului către latura de divertisment pe care aceste dispozitive o facilitează. Astfel, se manifestă o tendință pregnantă a migrării jucătorilor de pe platformele de cazino pentru desktop, către dispozitivele mobile. Vizitele pe platformele online de jocuri de noroc și recenziile utilizatorilor au dus și la formarea de topuri ale celor mai bune astfel de platforme. Pentru România, cel mai bun cazino online 2017, în preferințele utilizatorilor cunoaște deja o creștere importantă a numărului de jucători care intră în mod curent de pe dispozitivele mobile, în scop de divertisment.

Online-ul și smarphone-urile au determinat un grad ridicat de accesibilitate a platformelor de jocuri de noroc, le-au crescut numărul de utilizatori, reușind, în același timp să le impună și un grad mai mare de responsabilitate. Jucătorul online se documentează mai amănunțit în legătură cu platforma pe care vrea să joace, iar în momentul în care intervine o problemă, de cele mai multe ori, o va evalua public și obiectiv pentru a-i preveni pe ceilalți jucători. Bineînțeles piața emergentă a jocurilor de noroc online trebuia reglementată, așa că autoritățile au intervenit cu prevederi legale menite să crească siguranța jucătorilor.

Chiar dacă timpii de joc de pe smartphone sunt mai scurți, numărul de vizite este mai mare și, de cele mai multe ori, chiar dacă este lângă calculator, jucătorul preferă să acceseze aplicația mobilă pentru câteva momente de relaxare și divertisment.


Alte articole

Adauga comentariu