Sfaturi financiare pentru noul an

Categorie: Comunicate de presa

După ce ai făcut cumpărăturile de Crăciun cu împrumuturi prin SMS (sms lån), vine perioada reflexiei asupra stării financiare. Nu este grav că ai petrecut și te-ai simțit bine, însă noul an nu ar trebui să te responsabilizezi. Iar așa cum îți impui rezoluții cum ar fi că trebuie să slăbești sau să îți găsești un nou loc de muncă, ar trebui să faci același lucru și în zona financiară. De altfel, un nou an poate veni cu noi provocări pentru care trebuie să fii pregătit. Și conform vorbei românești, care spune ducă-se cu anul precedent, ar trebui să lași în urmă toate comportamentele nocive care te lasă fără bani în buzunar.

În primul rând, în noul an nu ar mai trebui să te lași influențat de prieteni și de rude. Foarte mulți dintre noi suntem într-o competiție continuă cu apropiații și încercăm să avem întotdeauna lucruri mai noi și mai frumoase. Totuși, investind foarte mulți bani în aceste schimbări, rămâi des cu contul gol. Ar trebui să iei în calcul și faptul că pe termen lung vei avea mai mult de câștigat dacă te retragi din această competiție și îți vezi, simplu, de viața ta. Mai mult, dacă faci acest pas, nici vei mai simți nevoia să arăți că ești mai înstărit, plătind nota de la restaurante.

Un plan financiar te ajută foarte mult să îți schimbi prioritățile. Visezi să ai propria locuință sau vrei să îți schimbi mașina? Un plan financiar te va ajuta. Dacă îți impui niște scopuri financiare, printre care ar trebui să se numere întotdeauna și economisirea, atunci știi ce ai de îndeplinit. Chiar și atunci când salariul este permisiv, ar trebui să ai un astfel de plan. În definitiv, acesta te ajută să cheltui mai rațional banii astfel încât să îți îndeplinești targeturile. În cazul în care venitul tău lunar te limitează, un plan financiar te ajută să bugetezi înțelept și să nu neglijezi anumite aspecte.

Un buget este, de asemenea, un pas important pe care ar trebui să îl faci la începutul anului. Acesta te va ajuta să vezi unde și cum cheltui și care sunt domeniile de unde poți economisi. Dacă ai un buget nu înseamnă că nu vei mai ieși niciodată la cumpărături sau că nu vei mai lua masa în oraș. Însă, îți vei putea planifica cheltuielile în funcție de necesități. Nu trebuie să renunți la toate plăcerile lumești. Dar vei învăța să te raportezi la suma de bani care îți rămâne în urma plăților obligatorii și nu la cât de mult câștigi.

Nu în ultimul rând, în noul an ar trebui să arunci și un ochi pe datoriile pe care le ai. Ideal ar fi să plătești toate creditele cu dobândă mare. Însă, având în vedere că ratele acestora îți cam înghit lună de lună banii ar trebui să te înclini spre o refinanțare. Te poate ajuta foarte mult în această situație un împrumut prin SMS fără informație de creditare – smslån utan uc. Astfel, vei putea acoperi diferența pentru a refinanța. Sau chiar poți înlocui un credit cu dobândă mare cu un împrumut flexibil cu o dobândă suportabilă. Noul an, un nou început, ți dă oportunitatea de a-ți face curat în finanțe și de a adopta un stil de cheltuire al banilor mult mai responsabil.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Sfaturi financiare pentru noul an


Alte articole

Adauga comentariu