Sa alegem impreuna terenul perfect pentru casa

18 ianuarie 2013

Daca urmeaza sa construiti o casa, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa gasiti si sa achizitionati un teren adecvat dorintelor si nevoilor dumneavoastra. Sunt multe lucrurile de care trebuie sa tineti cont cand porniti la un astfel de demers. Pretul este un unul dintre ele si este important, dar nu ar trebui sa fie si hotarator. Desigur ca stiti ce fel de locuinta doriti sa ridicati: cat de spatioasa sa fie, cate dormitoare si bai sa aiba, cat de mare sa fie gradina si locul de joaca pentru copii, poate visati sa aveti si o piscina... Cu siguranta ca aveti si unele preferinte stilistice si arhitectonice.

Trebuie sa stiti ca toate aceste lucruri sunt conditionate de teren, pentru ca nu poti construi orice casa, pe orice fel de teren. Un constructor bun poate face adevarate minuni uneori, dar numai in limitele bunului simt si al conditiilor obiective. Nu cumparati un teren doar pentru ca este ieftin si abia dupa aceea sa va interesati daca puteti construi pe el casa pe care o doriti, ordinea este exact invers, consultati intai un specialist asupra terenului si in functie de parerea sa, cumparati sau nu teenul respectiv. Altfel, s-ar putea sa aveti surprize neplacute. Ati putea constata, spre exemplu, ca sunt reglementari urbanistice care va impiedica sa construiti o casa asa cum doriti. Chiar daca terenul va apartine, nu puteti ridica pe el orice si oricum doriti.

Panta terenului
Panta pamantului este unul dintre aspectele care trebuie sa va intereseze. O panta mai mare de 15% poate creste considerabil pretul constructiei si limiteaza si destinatia terenului. Nu se poate amplasa un loc de joaca pentru copii in varful unui deal, si cu atat mai putin o piscina. Daca terenul este orientat geografic catre nord, trebuie sa stiti ca nu veti beneficia de caldura si lumina soarelui. Adancimea panzei freatice este alt aspect de care trebuie sa tineti seama. Daca apa este prea sus, nu veti mai putea face, spre exemplu, sala de sport sau beciul pe care intentionati sa le plasati la subsol si este chiar mai grav daca panza de apa freatica este poluata.

Tipul de sol
Trebuie sa stiti cate ceva si despre natura terenului. Un teren slab, tip turba, se taseaza in timp si duce la aparitia de fisuri in ziduri. Chiar daca ati cumparat ieftin terenul, ar trebui sa investiti foarte mult pentru corectarea acestui dezavantaj. Mai exista si riscul de alunecare a terenului, in special in zonele cu teren prost, predispus la alunecari in josul pantei, si nu trebuie sa neglijati nici riscul unui cutremur. Nu puteti construi o vila somptuoasa in Vrancea fara sa luati in calcul posibilitatea de a fi “zdruncinata” de-a lungul existentei sale.

Servitutile
“Mai trebuie luate in seama si aspectele legate de posibilele servituti. Este posibil sa fiti obligat sa lasati libera o cale de acces si sa aflati abia dupa ce ati cumparat terenul, iar acolo unde planuiati o zona de distractie sa fie spatiu destinat aleilor cimentate pentru accesul auto”, a spus managerul siteului http://www.casapronto.ro/imobiliare-alba-iulia.html . De asemenea, este bine sa cunoasteti cate ceva si despre dotarea zonei macar cu strictul necesar: gradinite, scoli, unitati spitalicesti, magazine sau statii de autobuz si nu neglijati sa cereti un plan al dezvoltarii ulterioare a zonei, pentru ca altfel, ulterior construirii casei, ati putea avea surprize mai mult decat neplacute.


» Preluat de pe LivePr.ro
- Sa alegem impreuna terenul perfect pentru casa

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro