Pianul instrumentul desavarsit

Categorie: Comunicate de presa

De ce este important studiul pianului?

Lecțiile de pian dezvoltă sporirea atenției și a memoriei, a abilităților motorii fine, dezvoltarea sensibilității auditive, pot contribui la stimularea coeficientului de inteligență și nu este niciodată prea târziu pentru a începe cursurile.

Copiii care iau lecții de pian învață despre perseverență și răbdare. Poziția la pian îi disciplinează și le solicită reacțiile, astfel încât copiii își însușesc că doar prin studiu, repetiție și învățare vor ajunge la rezultatele mult dorite.

În momentul în care copilul începe să studieze un instrument, primele noțiuni sunt cele teoretice: notele muzicale, așezarea lor pe portativ, mai apoi li se explică despre valorile notelor, iar după suficiente exerciții și învățarea noțiunilor de bază, copiii „fac cunoștință” cu – în cazul nostru – claviatura și învățarea unei piese simple.

Progresul variază de la cursant la cursant, în funcție de aptitudinile muzicale, timpul de studiu efectiv și numărul de ședințe pe care le parcurg în cadrul școlii unde învață instrumentul. Se recomandă minim două ședințe pe săptămână, pentru o mai rapidă evoluție.

Cu o experiență de 6 ani, Școala de Muzică și Teatru Bravissimo Art School se adresează oricărei vârste și oricărui nivel de studiu – începător sau avansat. Cursanții care iau lecții de muzică la noi participă regulat la audiții de clasă, recitaluri de două ori pe an, cât și la concursuri adecvate etapei de studiu.» Preluat de pe LivePr.ro
Pianul instrumentul desavarsit


Alte articole

Adauga comentariu