Peugeot cumpara, la oferta, Opel de la General Motors

Categorie: Afaceri

Grupul auto francez PSA care detine marcile Peugeot si Citroen a achizitionat operatiunile europene ale General Motors, respectiv marcile auto Opel si Vauxhall, cu doar 1,8 miliarde de euro.

General Motors a luat decizia de vanzare a operatiunilor europene in conditiile in care cele doua marci au inregistrat pierderi in crestere in ultimii 16 ani, ceea ce a dus si la o scadere dramatica a cotei de piata europene a grupului auto american care a ajuns la 7%. Astfel GM Europa a devenit o operatiune prea mica pentru a mai putea fi eficienta si profitabila. Declinul se datoreaza si politicii GM care a interzis ca Opel sa paraseasca Europa pentru a nu face concurenta celorlalte branduri ale grupului.

Ca parte din Grupul PSA, Opel va deveni parte al celui de-al doilea cel mai mare producator auto european cu o cota de piata de 17%. Ca urmare a achizitiei, PSA va putea vinde autoturisme Opel nu doar in Europa, ci si pe piata internationala.

Pentru Grupul PSA, achizitia Opel este o miscare strategica din care vor decurge o serie de avantaje, atat din punctul de vedere al negocierilor cu furnizorii, cat si din perspectiva activitatilor de cercetare si dezvoltare, rezultatele carora cor putea fi implementate pe un numar extins de modele, informeaza NY Times.

Foto: Global.Handelsblatt.com


Alte articole

Adauga comentariu