Marea Britanie va trebui sa mai finanteze UE inca 4 ani dupa ce nu va mai fi stat membru

Categorie: Pe scurt

Uniunea Europeana doreste ca Marea Britanie sa continue sa-si indeplineasca obligatiile financiare pe care le are pana in 2023, chiar daca nu va mai avea statutul de membru, informeaza The Telegraph.

Stirea conform careia UE ar urma sa pretinda Marii Britanii sa-si respecte obligatiile financiare cel puti inca patru ani dupa iesirea completa din organismul european a aparut in editia de marti a ziarului englez. Masura are ca scop atenuarea efectelor negative asupra bugetului UE care vor urma sa se resimta dupa Brexit. In lansarea acestei stiri, jurnalistii de la The Telegraph, au pornit de la o sursa care afirma ca anul 2023 este crucial pentru bugetul UE, atunci fiind inregistrat cel mai ridicat nivel al cererii din ciclul bugetar de 7 ani.

Uniunea Europeana doreste ca guvernul Britanic sa plateasca o „taxa de divort” de 60 de miliarde de euro pentru a-si respecta angajamentele pe care si le-a asumat din pozitia de stat membru al UE. Acest acord financiar referitor la costurile separarii este crucial pentru continuarea negocierilor in ceea ce priveste relatiile comerciale viitoare intre Marea Britanie si Uniunea Europeana.

Negocierile se anunta destul de tensionate in conditiile in care premierul britanic care invoca dreptul la o parte din activele UE.


Alte articole

Adauga comentariu