Statele Unite vor fi surclasate de India si China in topul celor mai puternice economii din lume

Categorie: Afaceri, Trenduri si statistici

China este deja deasupra Statelor Unite in topul celor mai puternice economii din lume, iar India vine din urma, iar conform estimarilor specialistilor PWC, va surclasa Statele Unite pana in 2050.Крышки

Potrivit unui raport publicat de catre una dintre cele mai mari companii de consultanta si audit din lume, PricewaterhouseCoopers, intitulat „The long view: how will the global economic order will chage by 2050?”. Acest raport include concluziile la care s-a ajuns in urma analizei a 32 de tari pe care le-au clasificat in functie de estimarile privind produsul intern brut si previziunile legate de paritatea puterii de cumparare.

Paritatea puterii de cumparare este un parametru prin care se poate determina productivitatea economica si standardele de viata in tarile studiate.

Din 2016, India este pe locul al treilea in topul PwC a celor mai puternice economii din lume, cu o paritate a puterii de cumparare de 8.721 de miliarde USD. Previziunile pentru 2050 anunta o crestere importanta, pana la 44.128 miliarde USD. India va reusi astfel sa depaseasca Statele Unite care, in perioada studiata, vor avea o crestere mai temperata.

În perioada urmatoare cresterea economica globala va fi generata de pietele emergente si tarile in curs de dezvoltare. Astfel, Brazilia, India, China, Indonezia, Mexic, Rusia si Turcia vor creste cu un ritm mediu de 3,5%, in timp ce economiile dezvoltate, cum ar fi cea a Statelor Unite, a Canadei, a Frantei, a Germaniei, a Italiei, a Marii Britanii si a Japoniei vor inregistra un ritm mediu de crestere de doar 1,6%.


Alte articole

Adauga comentariu