Gogosi americane in francize romanesti

Categorie: Afaceri

Nu vindem gogosi, vindem idei de afaceri despre gogosi, ar putea suna reclama la franciza pe care o supunem atentiei. Conceptul Daylight a patruns pe piata romaneasca in august 1998 cand firma Chirila Prod Com SRL a cumparat franciza celebrelor gogosi. Un an mai tarziu, aceeasi societate a introdus pe piata romaneasca produsele Broaster Chicken, afacerea dovedindu-se deosebit de dinamica si profitabila.

Materia prima, ambalajele, accesoriile, precum si echipamentele cu care este utilat laboratorul de productie a gogosilor sunt importate direct de la Daylight Corporation Statele Unite ale Americii. In prezent functioneaza magazine Daylight Donuts in Bucuresti, Brasov si Galati, numarul lor fiind in continua crestere.

Pentru a deschide o unitate Daylight Donuts este nevoie de un spatiu comercial cu o suprafata de circa 40-50 mp si de 4 pana la 6 angajati. Dreptul de intrare in aceasta retea de franciza este de 12.000 euro, avantajul acestei afaceri fiind insa faptul ca nu se platesc redevente. Va trebui sa cumparati  intreg laboratorul de donuts (pe care o importam din SUA), care costa in jur de 20.000 – 25.000 USD (aparatura poate fi noua sau second-hand).  Toata materia prima pentru prepararea donuts-urilor este adusa din SUA si o procurati de la noi.

Faptul ca gogosile sunt un aliment extrem de indragit in SUA, tara de origine a Daylight Donuts, se vede din faptul ca acesta este al doilea aliment ca si profit pe care il produce din vanzari, la nivelul acestei tari. Acest lucru garanteaza afacerii Daylight Donuts, impreuna cu notorietatea numelui, succesul pe piata, spun cei ce administreaza afacerea.

Compania Daylight Donuts a fost fondata de Tommy si Lucille Day in Tulsa (SUA, statul Oklahoma) in 1954. In 1977 afacerea a fost preluata de Jerry si Linda Hull, care au vandut-o in anul 2002 lui John si Sheilei Bond, cei care au continuat sa imbogateasca gama de produse oferite de Daylight Donuts. Dezvoltarea Daylight Donuts pe plan international a inceput in anul 1999, in prezent fiind deschise peste 900 de unitati Daylight Donuts, in circa 65 de tari. Pentru informatii www.observatorulfrancizei.ro


Alte articole

Adauga comentariu