A fost lansat Cardul eID care va scadea numarul de fraude din Nigeria

25 februarie 2015

Potrivit ultimelor statistici, numarul escrocheriilor a fost in crestere cu 5% in fiecare an in ceea ce priveste Nigeria, producand o frauda de 12.7 miliarde de dolari in 2013. Mii de emailuri sunt cunoscute in intreaga lume si toate incep cu "Dear friend".
"Nigeria are cu siguranta o problema", a spus Cormac Herley, cercetator principal la Microsoft Research, cel care a analizat in detaliu 419 escrocherii. "Nigeria este asociata cu o forma de inselatorie, care este foarte vizibila si cunoscuta in fata celor care primesc acele emailuri", a mai adaugat acesta.

Cu toare acestea, identitatea fraudei, a devenit o problema grava. In luna mai a anului trecut, 16 persoane au fost incarcerate in SUA pentru utilizarea informatilor furate in scopul de a obtine bunuri si bani care urmau apoi sa fie transportati spre Nigeria. Persoanele arestate, majoritatea de origine nigeriana, au fost acuzate de fraudarea unor conturi bancare si brokeraj de conturi. In cele din urma, au fost condamnate la 6 ani de inchisoare.

Conform sistemelor bancare din Nigeria, se estimeaza ca bancile au pierdut aproximativ 159 de miliarde de dolari prin frauda electronica intre anii 2000 si 2013.

Confruntandu-se cu o reputatie internationala a pierderilor bancare, guvernul nigerian incearca sa abordeze problema la nivel central. Anul trecut, a fost lansat Cardul Electronic de Identitate Nationala in colaborare cu MasterCard. Tehnologia Match-on-Card a cardului se bazeaza pe tehnologia amprentei digitale. Cardul este, de asemenea, un document de calatorie, in conformitate cu aceleasi standarde ca pasapoartele internationale. Acesta contine informatii de identificare electronica, precum si tehnologia cheii publice de infrastructura (PKI), care permite semnarea documentelor, non-repudiere si criptare.
Cardul eID contine date biometrice ale utilizatorilor, inclusiv amprentele digitale. Cardul National eID este "capabil sa identifice doi gemeni identici prin utilizarea datelor biometrice", spune Chris Onyemenam, director executiv al Comisiei Nationale a Management-ului Identitatii din Nigeria.

Sursa: BBC News

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro