Conferinta Internationala FEMEI in AFACERI – Mediul de business feminin din Romania se schimba!

Categorie: Targuri si expozitii

19 speakeri, dintre care 5 din mediul international de business, un Workshop interesant “Go digital global”, sustinut de Google Polonia constituie motive solide pentru a participa la Conferinta Internationala Femei im Afaceri. Conferinta este impartita in 4 paneluri despre educatie, branding personal, extinderea afacerilor peste granite si accesul la banii investitorilor.

Evenimentul va avea loc joi, 17 octombrie 2013, la Howard Johnson Hotel, incepand cu ora 8.30.
“Am constatat ca in ultimii ani, mediul de business feminin din Romania, dar si la nivel global, s-a dezvoltat accelerat. Femeile au devenit mult mai vizibile si active, au infiintat firme, afaceri de familie, sau au devenit competitive in mediul corporate. În acest context, ne-am dat seama ca este momentul pentru o conferinta Femei in Afaceri, dupa 4 ani de existenta si peste 200 de evenimente de business networking”, declara Alice Botnarenco, antreprenoare, fondatoare si presedinta organizatiei FEMEI in AFACERI.
„E limpede ca mediul de business feminin din Romania se schimba in bine, iar Femei in Afaceri sustine acest lucru si dezvolta proiecte care vor creste si vor consolida comunitatea noastra”, completeaza Alice Botnarenco.

Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea Ivatherm, una din principalele companii de dermo-cosmetice de pe piata din Romania, care cauta sa se extinda si peste hotare este convinsa ca modelele cele mai bune ne sunt mai aproape decat credem. “Romania ofera acum multe exemple de femei care au cariere de succes. Le recomand tinerelor sa-si viseze reusitele inca din primii ani de formare profesionala, pentru ca lucrurile mari se construiesc cu efort si rabdare, incepand de foarte devreme. Uneori este nevoie de pasi mici, alteori se cere o indrazneala extraordinara, un salt rapid facut la momentul oportun”, spune Rucsandra Hurezeanu, care va speaker la eveniment.

Conferinta vine ca o evolutie fireasca a organizarii, timp de 4 ani, a peste 200 de evenimente de business networking, in cadrul proiectului Meet the WOMAN! si a construirii unei comunitati de business feminin. Evenimentul, organizat anual, pozitionat la nivel national si international, va aduce un suflu nou in piata conferintelor de profil din Romania.
Sergiu Negut, Angel Investor, membru in consiliul de administratie si CEO pentru un numar de afaceri locale, cea mai cunoscuta fiind frufru sustine ca antreprenoriatul roman are potential.

“Ma fac eu mare, este vorba antreprenorilor care cauta finantare la cei 3F – family, friends and fools – la angel investors, la venture capitalists. Daca ai o afacere e frustrant, pentru ca spui aceeasi poveste de zeci de ori si rar te asculta cineva. Daca esti investitor, auzi la fel, zeci de povesti pana te convinge una. Dar avem in Romania destul loc ca povestile sa fie spuse si auzite? Daca facem ce trebuie, ne dezvoltam curajos si investim chibzuit, businessurile vor creste temeinic, de la subzistenta la prosperitate”, continua Sergiu Negut.

“Sa administrezi o afacere inseamna sa imbini experienta si cunostintele acumulate pe parcursul vietii cu intuitia, rabdarea si spiritul de analiza. În acest sens, Conferinta Femei in Afaceri este o sursa valoroasa de cunostinte si inspiratie pentru antreprenoarele si femeile de afaceri in devenire, conferinta fiind conturata pe ideea ca femeile sunt forte motrice a prosperitatii economice”, precizeaza Carmina Vicol, CEO la Prime Capital, institutie financiara nebancara din Republica Moldova, specializata in creditarea ipotecara si a IMM-urilor.

Printre speakerii internationali ai evenimentului se numara oameni de business din Polonia, Elvetia, Republica Moldova, Belgia si Grecia. Cu o evolutie interesanta a carierei, acestia au lansat afaceri performante, au construit strategii pentru companii multinationale, au dezvoltat businessuri extinse la nivel mondial: Agnieszka Hryniewicz-Bieniek, Country Business Development Manager Google, Polonia; Max Igor Muller, Managing Director Helvetansa, Elvetia; Karin Maquet, Business consultant dedicated to SMEs, Winner Equiwoman Award 2012, Belgia; Maria Vlachou, CEO & Managing Director Fereikos Gefsis and CEO & Managing Director Fereikos Helix, Grecia; Carmina Vicol, CEO Prime Capital, Moldova.

Speakerii romani prezenti la conferinta sunt urmatorii: Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm; Sonia Nastase, Howard Johnson Hotel; Dora Surugiu, Maastricht School of Management; Aliz Kosza, Business Strategist; Petre Nicolae, CBS Romania; Camelia Șucu, Class Living, Iconic Wine Food&Design; Ioana Mucenic, pastel; Irina Markovits, Image Matters; Paul Olteanu, The Personal Marketing Agency; Doina Cepalis, Te-Rox Prod; Doina Binig, Siveco Romania; Sergiu Negut, Maastricht School of Management Ratiu; Virginia Otel, Garanti Group.

Conferinta se adreseaza femeilor in afaceri din Romania si din mediul international, celor care au putere de decizie in companiile in care activeaza, antreprenoarelor, celor care vor sa inceapa un business si, in egala masura, celor care sunt interesate de o viata profesionala performanta.

Informatii complete pe: www.conferinte.femei-in-afaceri.ro/

DESPRE FEMEI IN AFACERI

Infiintata in 2009 de Alice Botnarenco, organizatia FEMEI in AFACERI dezvolta proiecte care se adreseaza antreprenoarelor si femeilor care lucreaza in companii. În 2012, organizatia a reprezentat Romania la Global Summit of Women, cel mai mare forum economic international pentru femei, a relansat site-ul www.femei-in-afaceri.ro, pozitionat ca un portal cu informatii din mediul feminin de afaceri, si a creat prima platforma online de business dedicata femeilor din Romania.

Anul 2013 inseamna pentru Femei in Afaceri noi membre, dar si inaugurarea sucursalelor din BRAȘOV si CLUJ-NAPOCA.
Femei in Afaceri este partener al celui mai mare forum economic international pentru femei – Global Summit of Women (SUA) – si partener al mai multor organizatii pentru femei din Europa.

Sponsori

Class Living│Iconic Food Wine&Design│UPC Business│Garanti Leasing

Parteneri

pastel│Concept24│Howard Johnson Hotel│Level Tour│NISSA│A_BEST│Nomenius│Monocolor
│World Class │En Rose Floral&Event Design│Fereikos-Helix│frufru

Parteneri media

manager.ro│avocatnet.ro│incont.ro│romania-insider.com│cariereonline.ro│business-review.ro│ businessdays.ro│TransilvaniaBusiness│ManagerExpress│businesslive.ro│RisCo│MoneyMagazine│Zile si nopti│ziare.com│Romania Libera│Business Age│citynews.ro│The Money Channel│ Digi24 │Economistul │Business24 │Bani si Afaceri│Smart Woman│doingbusiness.ro│MADE Ro │Jurnalul de Afaceri│Smart Financial │Biz Brasov│Nine O’Clock

Organizatii

AFFAEME│AFAM│LEADERS│Maastricht School of Management Ratiu│Netherlands Romanian Chamber of Commerce│PTIR│Center for women entrepreneurs Macedonia│QS World MBA Tour│ Asociation of Business Women in Serbia


Alte articole

Adauga comentariu