Cada de baie, rasfatul simturilor si confort

18 ianuarie 2013

Baia este una dintre zonele cele mai contradictorii din casele oamenilor: unii o neglijeaza si aleg obiectele sanitare strict pe criteriul utilitatii, fara legatura cu simtul estetic, in timp ce altii, dimpotriva, tin in mod special sa aiba o baie comoda si cocheta, considerand baia unul dintre cele mai importante si intime spatii din casa. In cazul in care urmeaza sa-ti renovezi baia si sa schimbi vechile obiecte sanitare, pe langa chiuveta si vasul de toaleta, trebuie sa cumperi o cada de baie sau o cabina de dus. Iata cateva avantaje si dezavantaje care te vor ajuta sa te hotarasti daca doresti o cada de baie sau dus.

Avantajele baii in cada de baie

● Pielea se curata in profunzime si elimina toxinele din piele. Baia este un spatiu destinat in primul rand igienei, dar in acelasi timp si relaxarii. In cada poti sta intins, te poti relaxa in apa cu saruri si spuma de baie, cu lumanari parfumate in jur, oferindu-ti macar jumatate de ora de rasfat. In abur si apa calda, pielea se inmoaie si se curata cu mult mai bine. Baia contribuie la eliminarea toxinelor, pentru ca inmoaie pielea si deschide porii.

● Amelioreaza durerile de spate si calmeaza reumatismul. Dupa atatea ore petrecute la serviciu sau dupa treburile casnice care necesita efort fizic sustinut, musculatura incordata se destinde sub efectul caldurii: o baie fierbinte alunga durerile cervicale si pe cele lombare. O precautie utila este sa nu te cufunzi direct in apa fierbinte, temperatura ei trebuie sa fie initial cea a corpului tau, iar apoi sa creasca treptat. De asemenea, o baie fierbinte poate fi minunata pentru chinuitoarele dureri reumatice. Dupa baie aplici un unguent antireumatic si infasori intr-un pled moale zona dureroasa, iata reteta care invinge pentru un timp suferintele reumatismale.

● Stimuleaza circulatia sangelui. Caldura apei dilata vasele si creste presiunea sangvina, dar rasfatul acesta nu este recomandat persoanelor supraponderale, cu probleme cardiovasculare, hipertensive sau hipotensive ori cu insuficienta venoasa.

● Te relaxeaxa mental. Baia in cada are numeroase beneficii atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Legatura dintre corp si minte este principalul responsabil pentru relaxarea mentala in urma unei bai in cada. Ritualul plin de senzualitate de pregatire a baii, cu spuma, sare de baie, o lumanare parfumata, pregateste nu numai trupul, ci si sufletul pentru o clipa de ragaz. Senzatia de caldura produce relaxarea musculara, care se transmite si la nivelul neuronilor, contribuind la eliberarea tensiunilor de peste zi. In plus, senzatia de somn care apare dupa baia in cada este semnul limpede al odihnei si relaxarii.

Dezavantaje cazii de baie:

● Spre deosebire de o cabina de dus, cada de baie ocupa un spatiu destul de mare. Acesta este un dezavantaj daca ai o baie de dimensiuni reduse. De asemenea, facand baie in cada consumi mai multa apa fata de cat consumi cu un dus rapid. Un alt dezavantaj: este aproape imposibil sa nu stropesti cu apa podeaua, peretii si celelalte obiecte sanitare din jur.

“Pentru a se simti in largul lor in baia de acasa, clientii prefera sa-si echipeze baia cu instalatii sanitare noi si de calitate. Este o investitie serioasa si destul de costisitoare, dar se amortizeaza rapid. Astfel, o camera de baie moderna trebuie dotata cu o chiuveta, un vas de toaleta si mai ales cu o cada comoda, cu un design modern”, spune managerul siteului http://www.exclusivdesign.ro/cazi-de-baie .

» Preluat de pe LivePr.ro
- Cada de baie, rasfatul simturilor si confort

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro